Tietosuojaseloste

Sisältö

1. Yleistä henkilötietojen käsittelystä

Meistä Sannan Ruokakassilla on tärkeää, että sinä koet omien tietojesi käsittelyn luotettavaksi ja turvalliseksi Sannan Ruokakassin kanssa asioidessasi. Tässä Tietosuojaselosteessa kerromme, minkätyyppisiä henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja säilytämme sekä mitä tietoja jaamme yhteistyökumppaneillemme voidaksemme tarjota parasta mahdollista palvelua sinulle tinkimättä tietosuojasta ja kunnioittaen yksityisyyttäsi.

1.1 Henkilötietojen käsittely Sannan Ruokakassilla

Tässä tietosuojaselosteessa selostetaan mitä henkilötietoja Sannan Ruokakassia käsittelee, mikä tietojenkäsittelyn tarkoitus on, mitkä sinun oikeutesi tietoihin henkilötietojen käsittelystä ovat sekä mitkä Sannan Ruokakassin vastuut henkilötietojen käsittelyssä ovat.

Tietosuojakäytäntömme koskee kaikkia henkilötietoja, joita annat Sannan Ruokakassille rekisteröityessäsi asiakkaaksi, käydessäsi sivustollamme www.sannanruokakassi.fi, ollessasi yhteydessä Sannan Ruokakassiin sähköpostitse, puhelimitse tai muutoin. Yksityisyyskäytäntö koskee myös henkilötietoja jotka tallentuvat käyttäjätietoina, eli tietoja joita kerätään asioidessasi tai käydessäsi Sannan Ruokakassin eri kanavissa ja alustoilla.

Emme missään tilanteessa myy henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle.

1.2 Käsittelystä vastaava

Henkilötietojen käsittelystä vastaa Oy Keittikaveri Ab (Sannan Ruokakassi), Vanha Talvitie 3 C, 00580 Helsinki, Y-tunnus 2402398-7.

Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan, jonka vastuulla on varmistaa, että henkilötietoja käsitellään voimassaolevien säädösten sekä omien käytäntöjemme mukaisesti. Tietosuojavastaavana toimii Carolinas Matkasse AB:n (Oy Keittiökaveri Ab:n enemmistöomistaja) edustaja: Carolinas Matkasse AB (Linas Matkasse), Stormbyvägen 2, 163 55 Spånga, org. nr. 556774-6101.

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteestamme, henkilötietojesi käsittelystä tai oikeuksistasi, ole yhteydessä sähköpostitse: tietosuoja@sannanruokakassi.fi tai asiakaspalveluumme: 075 325 2858.

Jollet ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen, sinulla on oikeus kääntyä tietosuojavaltuutetun toimiston puoleen. Ks. myös kohta Valvova viranomainen.

1.3 Mitä ovat henkilötiedot

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia tietoja, jotka suoraan tai epäsuoraan voidaan liittää elävään fyysiseen henkilöön. Esimerkiksi tietokoneella käsiteltävät kuvat tai äänitteet voivat olla henkilötietoja, vaikkei niissä mainittaisi nimiä. Salatut tiedot sekä erilaiset sähköiset henkilöllisyydet (kuten IP-numerot) ovat henkilötietoja, mikäli ne voidaan yhdistää fyysiseen henkilöön (henkilöihin). Henkilötietojen käsittelyä ovat kaikki henkilötietoihin kohdistuvat toimet. Jokainen henkilötietoihin kohdistuva toimi on käsittelyä, riippumatta siitä, onko tietojen käsittely automaattista vai ei. Tietojen käsittelyä ovat mm. tietojen kerääminen, rekisteröinti, järjestäminen, tallentaminen, muokkaus, siirto ja hävittäminen.

1.4 Valvova viranomainen

Tietosuojavaltuutetun tehtävänä on käsitellä ja ratkaista henkilötietojen ja luottotietojen käsittelyä koskevat asiat siten kuin henkilötietolaissa ja luottotietolaissa säädetään sekä hoitaa muut mainituista laeista johtuvat tehtävät. Mikäli koet että Sannan Ruokakassin tietojenkäsittely rikkoo tietosuoja-asetusta, voit olla yhteydessä tietosuojavaltuutetun toimistoon.

Puhelin: 029 56 66700

Sähköposti: tietosuoja@om.fi

2. Henkilötietojen kerääminen, sen tarkoitus, peruste ja tietojen säilytysajat

Tästä voit lukea tarkemmin, mitä henkilö- ja muita tietojasi Sannan Ruokakassi saattaa kerätä, tallentaa ja käsitellä. Jokaisessa kohdassa on ilmoitettu käsittelyn tarkoitus, oikeusperuste sekä kuinka kauan tietoja säilytetään.

Tietojen käsittelyn oikeusperusteet ja tarkoitukset voidaan jakaa neljään pääryhmään. Käsittelemme henkilötietoja 1) voidaksemme noudattaa sopimusta 2) oikeutettuun etuun perustuen 3) suostumukseen perustuen sekä 4) lainmukaisten velvotteiden tai viranomaismääräysten noudattamiseksi.

Kohdassa 1) tietojen käsittely on välttämätöntä, jotta voisimme pitää kiinni sopimuksestamme sinun kanssasi, eli Tilaus- ja toimitusehdoista; kohta 2) tarkoittaa oikeutettua etuamme käyttää tietoja tuotteidemme ja palveluidemme kehittämiseen, käsittelyyn, suojaamisen ja markkinointiin sekä liiketoimintamme operatiiviseen ja strategiseen johtamiseen. Markkinointitarkoituksessa tapahtuva henkilötietojen käsittely kohdassa 3) tapahtuu vain suostumukseesi perustuen. Voit aina muuttaa valintojasi markkinoinnin suhteen Omilla sivuillasi (Markkinointiviestintäasetukset). Kohta 4) on välttämätön, jotta voisimme noudattaa lainmukaisia velvotteita tai viranomaismääräyksiä.

2.1 Tuotteen tai palvelun osto Sannan Ruokakassilta

Kun ostat tuotteen tai palvelun Sannan Ruokakassilta, keräämme rekisteröitymisesi yhteydessä antamat tiedot (kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti), mukaan lukien maksutiedot sekä muut olennaiset tiedot jotka koskevat toimitustasi.

Käsittelyn tarkoitus: Tilauksen/oston käsittely. Tietoja käsitellään, jotta voisimme käsitellä tilauksesi Sannan Ruokakassilta ja toimittaa tilaamasi tuotteet ilmoittamaasi osoitteeseen. Samoin tarkistamme mm. postinumerosi sekä luottotietosi kolmannen osapuolen välityksellä.

Laillinen peruste: Sopimuksen noudattaminen. Tietojen kerääminen on välttämätöntä, jotta voisimme noudattaa sopimustamme Tilaus- ja toimitusehtojemme mukaisesti.

Säilytysaika: 36 kuukautta (passiiviset asiakastilit). Säilytämme henkilötietojasi asiakkuutesi ajan sekä 36 kuukautta sen jälkeen, kun asiakastilisi on passiivinen ts. olet perunut tilauksesi.

2.2 Reklamaatiot ja asiakaspalvelu

Kun teet reklamaation, kysyt jotain asiakaspalvelustamme tai lähestyt Sannan Ruokakassia puhelimitse, digitaalisesti (sähköposti, tekstiviestit), sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram) tai postitse, säilytämme tiedot sekä mahdolliset asiaasi liittyvät selvitykset.

Käsittelyn tarkoitus: Reklamaatioiden ja asiakaspalvelun hoito sekä asiakassuhteen ylläpito.

Laillinen peruste: Oikeutettu etu. Käsittely on välttämätöntä, jotta voisimme käsitellä asiakaspalveluun saapuvat yhteydenotot tehokkaasti, mikä on sekä sinun että Sannan Ruokakassin oikeutettu etu.

Säilytysaika: 36 kuukautta (passiiviset asiakastilit). Käsittelemme ja säilytämme henkilötietojasi asiakkuutesi ajan sekä 36 kuukautta sen jälkeen, kun asiakastilisi on passiivinen ts. olet perunut tilauksesi.

2.3 Nettisivut ja sosiaalinen media

Kun käyt nettisivuillamme www.sannanruokakassi.fi tai sosiaalisessa mediassa seuraamassa Facebook- tai Instagram-tilejämme, keräämme automaattisesti tietoja käyttäytymisestäsi, IP-osoitteesi, jättämiäsi digitaalisia jälkilä kotisivuillamme tai sosiaalisessa mediassa tai muilla digitaalisilla alustoilla.

Käsittelyn tarkoitus: Tietojen käsittelyn tarkoituksena on tarjota käyttäjillemme optimaalinen kokemus sekä kehittää sivustomme toiminnallisuutta, sekä myös kohdennettu markkinointi, kuten ns. re-targeting-markkinointi Facebookin, Googlen ja muiden alustojen avulla. Tämä tietojenkäsittely on välttämätöntä, jotta voisimme kehittää ja luoda asiakaslähtöisiä toimintoja nettisivuillamme sekä näyttää sinulle relevantteja tarjouksia sekä kotisivuillamme että asiakassivuillamme ollessasi kirjautunut.

Laillinen peruste: Oikeutettu etu. Tämän tyyppinen tietojen kerääminen on välttämätöntä, jotta voisimme analysoida, kehittää ja parantaa kokemustasi palvelustamme sekä tarjota sinulle relevantteja tuotteita, palveluja ja toiminntallisuuksia kun käytät palveluamme tai käyt verkkosivuillamme, Omilla sivuilla tai olet yhteydessä Sannan Ruokakassiin muissa digitaalisissa ympäristöissä. Tulkintamme mukaan oikeutettu etumme on tässä tapauksessa painavampi kuin oikeutesi henkilötietojesi suojaamiseen käyttäjänä.

Säilytysaika: Käyttäjä- ja tapahtumatietoja säilytetään 26 kuukauden ajan käyntiajankohdasta verkkosivuillamme sekä sosiaalisissa medioissa.

2.4 Markkinointi ja myynti

Olemme säännöllisesti yhteydessä asiakkaisiimme sisäisen tai ulkoisen myyntiosaston taholta markinoidaksemme ja tarjotaksemme uusia tuotteita, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Näiden yhteydenottojen yhteydessä voimme kerätä tietoja tuotteidemme analysointia ja kehttämistä varten sekä rekisteröidä mahdolliset ostosi ja kiinnostuksen kohteesi.

Käsittelyn tarkoitus: ostojesi rekisteröinti Sannan Ruokakassille sekä palautteen, toiveiden, kiinnostuksen kohteiden sekä kehittämisideoiden rekisteröinti.

Laillinen peruste: Oikeutettu etu. Käsittely on välttämätöntä, jotta voisimme noudattaa sopimustamme ja jotta voisimme kehittää tuotteitamme ja palvelujamme asiakkaidemme toiveiden mukaisesti. Tulkintamme mukaan oikeutettu etumme on tässä tapauksessa painavampi kuin oikeutesi henkilötietojesi suojaamiseen käyttäjänä.

Säilytysaika: 36 kuukautta (passiiviset asiakastilit). Käsittelemme ja säilytämme henkilötietojasi asiakkuutesi ajan sekä 36 kuukautta sen jälkeen, kun asiakastilisi on passiivinen ts. olet perunut tilauksesi.

2.5 Kilpailut, tapahtumat yms.

Erilaisten kilpailujen tai Sannan Ruokakassiin liittyvien tapahtumien yhteydessä voimme kerätä henkilötietoja kuten nimi, yhteystiedot ml. osoite sekä muita kilpailuun kuuluvia tietoja. Tiedot voidaan tallentaa ja käsitellä meillä tai yhteistyökumppaneillamme. Tähän liittyvää tietojenkäsittelyä on mm. viestintää ennen ja jälkeen kilpailuun tai tapahtumaan osallistumisen, kilpailun hallinointiin liittyvää käsittelyä, mahdollinen iän tarkistus sekä voittajien ilmoittaminen ja palkintojen välittäminen.

Käsittelyn tarkoitus: Käsittelyn tarkoituksena on toteuttaa toimintaa, kilpailuja tai tapahtumia, joiden järjestäjänä on Sannan Ruokakassi yksin tai yhteistyökumppanin kanssa.

Laillinen peruste: Oikeutettu etu. Käsittely on välttämätöntä, jotta voisimme toteuttaa sinun ja omaa oikeutettua etuamme hallinoidessamme ja käsitellessämme osallistumistasi kilpailuihin ja/tai tapahtumiin sekä kilpailutulosten ja voittajien ilmoittamiseen sekä palkintojen jakamiseen. Tulkintamme mukaan oikeutettu etumme on tässä tapauksessa painavampi kuin oikeutesi henkilötietojesi suojaamiseen käyttäjänä.

Säilytysaika: Säilytämme näissä yhteyksissä kerättyjä henkilötietoja 12 kuukauden ajan.

2.6 Yrityksen lainmukaiset velvoitteet

Voidaksemme täyttää yrityksemme lailliset velvoitteet, joko lain, tuomioistumen päätöksen tai viranomaispäätöksen mukaisesti, käsittelemme ja säilytämme näille välttämättömiä henkilötietoja. Velvoitteet voivat syntyä mm. poikkeustilanteiden käsittelyssä, kuten myrkytys- tai allergiatapauksissa, joissa Sannan Ruokakassin tuotteiden käytöstä on ollut terveydelle haittaa, rikostutkinnan tai yritykseen kohdistuva petosyrityksen yhteydessä tai muiden yrityksen tietojen tallentamista koskevien säännösten perusteella (kuten kuitit ja laskut).

Käsittelyn tarkoitus: Käsittelyn tarkoitus on voimassaolevien lakien noudattaminen henkilötietojen säilyttämisten osalta.

Laillinen peruste: Oikeudellinen velvoite. Tämänkaltaisten henkilötietojen ja niihin liittyien tietojen keruu, käsittely ja säilytys perustuu lakiin.

Säilytysaika: 36 kuukautta (passiiviset asiakastilit). Käsittelemme ja säilytämme henkilötietojasi asiakkuutesi ajan sekä 36 kuukautta sen jälkeen, kun asiakastilisi on passiivinen ts. olet perunut tilauksesi. Tietyt asiakirjat, joiden kohdalla laki näin säätelee, voidaan säilyttää tätä pidempään. Esimerkiksi kuitit ja laskut säilytetään vähintään 7 vuotta tilikauden päätyttyä, mutta säilytys voi jatkua pidempäänkin, esimerkiksi yrityksen riitauduttua veloistaan tai saatavistaan.

2.7 Työhakemukset

Kun lähetät meille työhakemuksen, joko spontaanisti tai ilmoituksen perusteella, käsittelemme ja säilytämme henkilötietosi hakemuksesi myötä. Henkilötietojasi käsitellään HR-linjaustemme ja rekrytointikäytäntöjemme mukaisest. Tällä hetkellä säilytämme hakijan tietoja, kuten hakemuksen, CV:n ja yhteystietosi 24 kuukauden ajan, sen jälkeen asiakirjat hävitetään. Käsittelyn tarkoituksena on hakemuksesi huomioiminen mahdollisten tulevien työtehtävien avautuessa, mutta myös mahdollisen riidan ratkaisiminen rekrytointiin liittyen.

Käsittelyn tarkoitus: Käsittelyn tarkoitus on löytää sopivia ehdokkaita meneillään oleviin tai myöhempiin rekrytointiprosesseihin sekä velvollisuuksiemme täyttäminen mahdollisissa riitatilanteissa.

Laillinen peruste: Oikeutettu etu. Käsittely on välttämätöntä, jotta voisimme toteuttaa oikeutettua etuamme sopivien ehdokkaiden löytämiseen sekä huolehtia siitä, että kaikki rekrytoinnit hoidetaan asianmukaisesti. Tulkintamme mukaan oikeutettu etumme on tässä tapauksessa painavampi kuin oikeutesi henkilötietojesi suojaamiseen käyttäjänä.

Säilytysaika: Enintään 24 kuukautta. Käsittelemme ja säilytämme henkilötietojasi 24 kuukauden ajan, sen jälkeen tiedot hävitetään.

3 Henkilötietojen luokittelu

Alla luettelemme erityyppisiä henkiötietoja, joita voimme kerätä sinulta.

Sinulta keräämämme henkilötiedot voidaan jakaa kahteen pääryhmään. On tietoja, jotka olet itse luovuttanut meille ja on tietoja, jotka ovat ns. käyttäjätietoja. Käyttäjätiedot generoituvat ostokäyttäytymisesi perusteella nettisivuillamme, Omilla sivuilla ja yleisemmin digitaalisissa kanavissa. Keräämme tietoa sinusta, kun käyt sivuillamme, luot asiakastiliiin, osallistut tai ilmoittaudut johonkin Sannan Ruokakassiin liittyvään tai muutoin olet yhteydessä Sannan Ruokakassiin digitaalisissa kanavissa.

Esimerkkejä itse luovuttamistasi tiedoista (joko Sannan Ruokakassille tai yhteistyökumppaneillemme):

  • Yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero)
  • Toimitusosoitteesi ml. ovi- tai porttikoodi sekä mahdolliset muut lisätiedot perille pääsemiseksi. Myös GPD-koordinaatit voidaan tallentaa, jotta voisimme tiedottaa sinulle saapuvasta toimituksesta.
  • Henkilötunnus ja syntymäaika
  • Kotitalouteesi liittyvät tiedot, kuten lasten lukumäärä ja syntymäajat.
  • Käyttäjätietoa, jota luovutat meille tutkimus- ja tuotekehitystarkoituksessa (palautteet, vastaukset kyselyihin jne)
  • Maksutietoja (esim maksutapa)
  • Kyselyissä ja kilpailuissa jättämäsi vastaukset
  • Muita tietoja, joita luovutat ollessasi yhteydessä Sannan Ruokakassiin (esim. asiakaspalvelu, reklamaatiot, sähköpostiviestit tai sosiaalisen median kommentit)
  • Tietoja, jotka ovat toimituksellista aineistoa (kuten kuvat artikkelit, haastattelut)
  • Omilla sivuillasi tekemät valinnat koskien esim asiakasviestintää
  • Kuva- tai ääniaineistoa, jota kerätään Sannan Ruokakassin myyjän tai asiakaspalvelijan ollessa yhteydessä sinuun tai sinun meille lähettämääsi kuva-aineistoa.

Esimerkkejä käyttäjätiedoista, joita kerätään käydessäsi verkkosivuillamme, Omilla sivuila tai muilla Sannan Ruokakassiin liittyvillä digitaalisilla alustoilla tai kanavilla:

  • Tietoja käynneistäsi sekä sivuston käytöstä
  • Tietoa ostotottumuksistasi, kuten miten reagoit ilmoituksiin ja kampanjoihin sekä mitä tarjouksia olet saanut ja käyttänyt
  • Tietoja, jotka koskevat käyttämääsi laitetta ja ohjelmistoa, kuten IP-osoite, käyttöjärjestelmä, selain, liittymän nopeus ja internet-palveluntarjoaja
  • Ostohistoriasi
  • Asiakastilin tilaan liittyvää tietoa

4 Henkilötietojen käsittely kolmansilla osapuolilla

Jotta voisimme toimittaa ruokakassit asiakkaille sekä tarjota tuotteitamme ja palveluitamme voimme jakaa henkilötietojasi alihankkijoillemme ja yhteistyökumppaneillemme, kuten kuljetusyritykset, viestintä- ja markkinointiyritykset, maksuratkaisuja tarjoavat yritykset, perintääyritykset, tavarantoimittajat sekä järjestelmä- ja IT-toimittajat. Näissä tapauksissa ko. yritykset toimivat pääsääntöisesti henkilötietojen käsittelijöinä ja käsittelevät henkilötietoja Sannan Ruokakassin laskuun ja ohjeidemme mukaisesti. Kun kolmannet osapuolet käsittelevät tietojasi, niitä käsitellään vain niihin tarkoituksiin, joita varten tiedot on kerätty (kuten Tilaus- ja toimitusehtojen mukainen ruokakassien toimitus). Olemme laatineet kirjalliset sopimukset kaikkien yhteistyökumppaneidemme kanssa. Sopimuksissa yhteistyökumppanit takaavat henkilötietojen tietoturvan ja sitoutuvat noudattamaan turvallisuusvaatimuksiamme sekä rajoituksia koskien kansainvälistä tietojensiirtoa.

Keräämämme henkilötietosi voidaan siirtää pääomistajallemme Carolinas Matkasse AB:lle tai sen tytäyhtiöille. Näin voimme käsitellä ja säilyttää henkilötietojasi pääasiassa Euroopan talousalueen (ETA) sisällä.

Henkilötietoja voidaan luovuttaa muille ETA:n ulkopuolisille yrityksille ja niitä voi käsitellä henkilö, joka työskentelee Sannan Ruokakassilla tai alihankkijallamme. Näissä tapauksissa laadimme sopimuksen henkilötietojen käsittelystä, josta ilmenee, miten tietoja käsitellään. Teemme kaikkemme, jotta henkilötietojasi käsitellään turvallisesti ja ohjeidemme mukaisesti. Käytämme soveltuvia salausmenetelmiä tietojen suojaamiseksi.

4.1 Google Analytics ja Facebook

Google Analytics v / Google LLC sekä Facebook Inc. ovat Yhdysvaltoihin rekisteröityneitä yrityksiä ja toimivat tietojen vastaanottajana. Tiedosiirron turvallisuus Yhdysvaltoihin turvataan Privacy Shield-sertifioinnilla EU-USA. Ks. Tietosuoja-asetus, artikla 45.

Sannan Ruokakassi tekee verkkoanalytiikkaa voidakseen jatkuvasti parantaa verkkosivujaan ja käyttökokemusta. Tämän vuoksi mittaamme liikennettä ja toimintaa sivustollamme www.sannanruokakassi.fi ja lähetämme dataa edelleen Googlen hallinnoimalle Google Analytics –analyysityökalulle. Asiakkaana sinun on hyvä tietää seuraava:

Kaikki Google Analyticsille lähetettävä data on pseudonymisoitua, eli data ei sisällä henkilötietoja vaan ainoastaan avaimen, jonka avulla käyttäjä voidaan kytkeä verkkoliikenteeseen.

Voit koska tahansa perua suostumuksesi verkkodatan jäljilttämiseen lataamalla lisäyksen verkkoselaimeesi Googlen sivuilta, jonka avulla estät jäljiltyksen. Katso https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Lisää tietoa Google Inc.:in tietosuojamääräyksistä löydät täältä:
https://www.google.com/intl/sv/policies/privacy/

Lisää tietoja Facebookin tietosuojasta yrityksille, jotka käyttävät Facebookia ns. re-targeting-mainontaan tai henkilötietojen vastaanottajana löydät osoitteesta: https://www.facebook.com/business/gdpr

4.2 Ulkopuoliset linkit

Ulkopuoliset, kolmannen osapuolen ylläpitämät linkit eivät ole tämän selosteen piirissä. Sannan Ruokakassi ei vastaa niiden sivujen sisällöstä, jotka linkittävät sivustollemme www.sannanruokakassi.fi. Mikäli seuraat linkkiä tällaiselta sivulta, tutustu ko. sivun tietosuojaselosteeseen ennen kuin luovutat henkilötietojasi sivun ylläpitäjälle.

4.3 Nettisivujen evästeet

Sannan Ruokakassi käyttää sivuillaan evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja web-palvelimeltamme, jotka tallentuvat tietokoneellesi, puhelimeesi tai tabletillesi. Niitä käytetään verkkosivujen käytön tilastointiin, verkkosivujen sovittamiseen, pitämään sinut kirjautuneena sekä tekemään paremmin kohdennettua markkinointia uusille ja vanhoille asiakkaille. Evästeet ovat tavallisia ja suurin osa verkkosivuista käyttää niitä. Eväste säilyy laitteellasi aina siihen asti, kun sitä voidaan pitää loppuun käytettynä.

Verkkosivuillamme www.sannanruokakassi.fi käytämme evästeitä datan keräämiseen, kuten tietoa siitä millä sivuilla käydään, mitä kävijät tekevät sivuilla sekä tilausten rekisteröintiin.

Kun käyt sivuillamme www.sannanruokakassi.fi sinun on hyväksyttävä evästeiden käyttö. Jollet hyväksy evästeiden käyttöä, verkkosivustomme ei tule toimimaan.

Pakolliset evästeet. Jotkut evästeet ovat pakollisia ja auttavat parantamaan verkkosivujen käyttäjäystävällisyyttä ja toimivuutta. Ilman niitä et voi viedä tilaustasi loppuun tai käyttää Omia sivuja.

Verkkosivuillamme on myös ns. kolmannen osapuolen evästeitä, mikä tarkoittaa, että käyttäjätietojasi saattaa kerätä joku muu, kuten Google tai sosiaalisen median alustat, tai tietoja voidaan luovuttaa heille tai vastaavalle kolmannelle osapuolelle. Esimerkkinä olkoon retargeting-evästeet, jotka antavat tiedon, että olet käynyt sivuillamme, ja siksi tulet näkemään mainoksiamme muilla sivustoilla tai sosiaalisessa mediassa. Kolmannen osapuolen evästeitä voidaan käyttää myös sisäiseen analyysiin, jolloin lähetämme tietoja Google Analyticsille.

Ajantasaisen luettelon käyttämistämme evästeistä löydät aina täältä: Evästeet

Lisätietoa evästeistä, niiden välttämisestä tai poistamisesta löydät selaimesi Apu-toiminnosta tai Viestintäviraston sivuilta:
https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/tietoturvaohjeet/palveluidenturvallinenkaytto/evasteet.html

4.4 Kuinka vältät evästeitä

Jos et hyväksy evästeiden käyttöä verkkosivuillamme, voit estää sen usealla tavalla:

  • Selaimesi asetuksissa voit estää evästeiden tallennuksen. Pidä kuitenkin mielessä, että ilman evästeitä et voi viedä tilaustasi loppuun tai käyttää Omia sivuja.
  • Voit poistaa evästeet selaimestasi. Tämän myötä kuitenkin käyttöhistoria ja valitsemasi asetukset häviävät.
  • Suurin osa selaimista tukee ns. yksityistä selailua tai inkognito-selailua. Tämä tarkoittaa, että kaikki evästeet häviävät joka kerta kun suljet selaimen.

5 Asiakastiliisi liittyvien henkilötietojen käsittely ja poisto

Tässä luvussa kuvataan tarkemmin, kuinka käsittelemme asiakastiliäsi sekä siihen liittyviä henkilötietoja. Kerromme myös, kuinka kauan tietosi säilytetään, jos haluat lopettaa asiakastilisi sekä kuinka käsittelemme tietojasi, mikäli ilmoitat kiinnostuksestasi tai mikäli rekisteröintiyrityksesi hylätään.

Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä voit aina saada asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@sannanruokakassi.fi tai 075 325 2858.

Tarkempia tietoja omien henkilötietojesi käsittelystä sekä yhteyden tietosuojavastaavaamme saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tietosuoja@sannanruokakassi.fi.

5.1 Asiakastilin lopettaminen

Ensimmäisen ostosi yhteydessä sinulle luodaan henkilökohtainen asiakastili, johon pääset käsiksi Omilta sivuiltasi: www.sannanruokakassi.fi/mypages. Asiakastilisi on aktiivinen niin kauan kuin olet asiakkaanamme sekä 36 kuukauden ajan sen jälkeen, kun asiakastilisi on muuttunut passiiviseksi, ts. olet peruuttanut tilauksesi.

Henkilökohtaiset tietosi tullaan hävittämään automaattisesti, kun 36 kuukautta on kulunut perumisesta, mikäli et ole erikseen kieltäytynyt tästä käsittelystä. Sinulle tarjotaan mahdollisuus pitää asiakastilisi aktiivisena, jos haluat saada tietoa ja tarjouksia Sannan Ruokakassilta.

Voit myös itse pyytää asiakastilisi hävittämistä olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@sannanruokakassi.fi tai 075 325 2858. Mikäli itse pyydät asiakastilisi hävittämistä asiakastilisi hävitetään, mutta tulemme säilyttämään välttämättömiä tietoja väärinkäytösten estämiseksi. Kun asiakastilisi on hävitetty, et enää saa meiltä tietoa tai tarjouksia, etkä myöskään tietoa mahdollisista muutoksista Tilaus- ja toimitusehtoihin.

5.2 Ilmoitus kiinnostuksesta

Mikäli emme vielä toimita ruokakasseja postinumeroalueellesi, sinulle tarjotaan rekisteröinnin yhteydessä mahdollisuss ilmoittaa kiinnostuksestasi palveluumme. Näissä tapauksissa tallennamme yhteystietosi 12 kuukauden ajan ja ilmoitamme sinulle, mikäli aloitamme toimitukset alueellesi. Kun teet ilmoituksen, saat myös sähköpostiviestin, jossa kerrotaan mitä tietojasi säilytetään rekisteröinnin jälkeen.

5.3 Kielteinen luottopäätös

Mikäli rekisteröitymisesi epäonnistuu luottotietojen tarkistuksen yhteydessä, säilytetään tiedot tästä 30 päivän ajan, jonka jälkeen ne hävitetään.

5.4 Katuminen rekisteröinnin jälkeen

Mikäli kadut ensimmäistä ostoasi, voit maksutta perua tilauksesi viimeistään 7 päivää ennen toimitusta. Jos kadut ensimmäistä ostoasi, olet kuitenkin oikeutettu ensitilaajan tarjoukseen sekä mahdollisiin muihin ensimmäiseen tilaukseen liittyviin alennuksiin 36 kuukauden ajan, riippumatta siitä koska haluat käyttää tarjouksen. Asiakastilin lopettamisesta, ks. kohta 5.1 Asiakastilin lopettaminen.

6 Sinun oikeutesi

Henkilötietojen käsittelyssä Sannan Ruokakassi noudattaa avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Alla voit lukea oikeuksistasi asiakkaana henkilötietojen käsittelyyn liittyen. Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta säilytämme, mikä tietojen säilyttämisen, käsittelemisen ja keräämisen tarkoitus on, miten luokittelemme henkilötietoja, kenelle henkilötietojasi välitetään, kuinka kauan henkilötietojasi säilytetään sekä mistä tiedot ovat peräisiin.

6.1 Oikeus tietojen saantiin (ns. rekisteriote)

Sinulla on oikeus kopioon käsittelemistämme henkilötiedoistasi (ns. rekisteriote). Voit pyytää rekisteriotetta kirjallisesti osoitteesta tietosuoja@sannanruokakassi.fi. Kun saamme pyynnön, voimme pyytää sinulta lisätietoja varmistaaksemme tietojen tehokkaan käsittelyn sekä tiedon menemisestä oikealle henkilölle.

6.2 Oikeus virheiden oikaisuun

Sinulla on oikeus saada virheelliset tiedot itsestäsi korjatuiksi. Jos huomaat, että rekisteröimissämme tiedoissa on virhe, voit korjata tiedot itse Omilta sivuilta tai olla yhteydessä meihin sähköpostitse: tietosuoja@sannanruokakassi.fi.

6.3 Oikeus poistoon

Tietyissä tapauksissa voimme poistaa henkilötietosi kokonaan tai osittain, esimerkiksi jos perut suostumuksesi, jos vastustat oikeutettuun etuun perustuvaa henkilötietojen käsittelyä, jos tietojen käsittely tai säilyttäminen ei enää ole tarkoituksenmukaista tai jos meillä ei ole laillista perustetta tietojen käsittelyn jatkamiselle.

Sannan Ruokakassilla ei ole velvollisuutta poistaa henkilötietojasi niiltä osin kuin tietojen käsittely on välttämätöntä esim. lainmukaisten velvoitteiden noudattamiseksi.

6.4 Suostumuksen peruminen

Joissakin tapauksissa tulemme pyytämään suostumustasi henkilötietojesi käsittelyyn. Sinulla on tälöin oikeus koska tahansa katua ja perua suostumuksesi tietojen jatkokäsittelyyn. Sannan Ruokakassilla on edelleen oikeus käsitellä jo kerättyjä tietoja, koska niiden keräämiselle oli suostumus.

6.5 Oikeus rajoituksiin

Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi rajoitettua käsittelyä, mikä keräämämme henkilötietosi eivät sinusta ole oikeellisia.

6.6 Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinoinnissa, ml. profiloinnit joita käytetään markkinoinnin kohdentamisessa. Sinulla on aina mahdollisuus valita, mitä kanavia voimme käyttää tarjousten lähettämisessä. Voit esimerkiksi hyväksyä sähköpostiviestit, mutta kieltää tekstiviestit. Näissä tapauksissa sinun ei tarvitse vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, vaan valita mieluisesi kanavat Omien sivujen asteuksista kohdasta ”Markkinointiviestinnän asetukset”. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse tai sähköpostitse.

Lisäksi voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuun. Tällöin meidän on voitava osoittaa, että tietojen jatkuvan käsittelyn perusteena oleva oikeutettu etu syrjäyttävät sinun etusi, oikeutesi tai vapautesi. Muussa tapauksessa saamme käsitellä tietojasi vain laillisten velvoitteiden noudattamiseksi.

6.7 Oikeus tietojen siirtoon

Sinula on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot siirrettyä toiselle tietosuojavastaavalle (ns. portabiliteetti). Edellytys tiedonsiirrolle on, että se on teknisesti mahdollista ja tapahtuu automaattisesti.

6.8 Valitusoikeus

Jos Sannan Ruokakassi mielestäsi käsittelee henkilötietojasi virheellisesti tai tietosuoja-asetuksen vastaisesti, sinulla on oikeus kääntyä tietosuojavaltuutetun toimiston puoleen. Yhteystiedot löydä kohdasta Valvova viranomainen.

7 Muuta

7.1 Turvallisuus

Henkilötietojesi suojaaminen on tärkeä osa toimintaamme. Kaikki luovuttamasi henkilötiedot ovat GDPR-säädösten mukaisia, niitä säilytetään varmoilla palvelimilla ja käytössämme on joukko prosesseja tietojesi häviämisen, väärinkäytösten, muutosten, paljastusten tai tuhoutumisen estämiseksi. Emme säilytä maksukorttitietoja lainkaan ja käytämme luotettavia, vakiintuneita yhteistyökumppaneita, joiden tietoturvataso on korkealla. Olemme myös varautuneet toimimaan fyysisissä tai teknisissä ongelmatilanteissa. Toimimme nopeasti ja pystymme rajoittamaan ongelmatilanteiden mahdolliset haitat. Lisäksi henkilötietojasi käsittelevät ja niihin pääsevät käsiksi ainoastaan henkilöt, joilla on perusteltu tarve siihen työtehtäviensä suorittamiseksi.

7.2 Muutokset Tietosuojaselosteeseen

Voimme ajoittain tehdä muutoksia tietosuojaselosteeseemme. Siksi on tärkeää, että tarkastat säännöllisesti tietosuojaselosteemme ajantasaisen version. Ajantasaisen version löydät aina verkkosivuillamme www.sannanruokakassi.fi. Oleellisista muutoksista tiedotamme myös sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Mikäli teemme muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen tavalla, joka vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn, tulemme kertomaan mitä seurauksia näillä muutoksilla on ja mitä voit asiakkaana tehdä. Tulemme myös arkisoimaan tietosuojaselosteen aiemmat versiot tarkistamisen mahdollisuuden turvaamiseksi.

7.3 Versio

Tämä tietosuojaseloste on voimassa 25.5.2018 alkaen.